Het multidisciplinair team: Samenwerken voor digitale impact

Ontdek hoe ons multidisciplinaire digitaal team bij Het Labo samenwerkt om jouw digitale marketingdoelstellingen te behalen. Door gericht en efficiënt samen te werken streven we naar resultaten die een verschil maken.

22 mei 2023|5min. lezen

Digitale marketing, de dag van vandaag

In de moderne marketingwereld is het cruciaal om te begrijpen dat een multidisciplinair team de sleutel is tot het behalen van optimale resultaten. Bij Het Labo hebben we dit inzicht omarmd en zijn we ons bewust van de waarde die verschillende expertises kunnen bieden bij het realiseren van effectieve digitale marketingcampagnes. In dit blogartikel willen we graag de schijnwerpers richten op de onmisbare rol van diversiteit in expertises en waarom een samenwerking tussen deze profielen leidt tot synergie en indrukwekkende resultaten.

Trafiek: Bereik je doelgroep

Het genereren van verkeer naar je website of webshop, oftewel trafiek, vormt een noodzakelijk onderdeel van digitale marketing. Om je doelgroep te bereiken, is het van belang om gebruik te maken van betaalde advertenties op relevante kanalen, zoals social ads en display ads. Bovendien moet je aanwezig zijn op het moment dat mensen op zoek zijn naar jouw producten of diensten, dat wat kan worden bereikt via zoekmachine marketing met zowel betaalde advertenties (search ads) als organische zichtbaarheid via SEO. Het is echter van groot belang om te begrijpen dat er aanzienlijke verschillen zijn in expertise die vereist zijn om uit te blinken in zoekmachine marketing ten opzichte van betaalde advertenties. Dit is slechts het begin.

Content creatie: Vertel je verhaal op een boeiende manier

Een ander belangrijk aspect van digitale marketing is het creëren van waardevolle en boeiende content voor jouw doelgroep. Content kan vele vormen aannemen, zoals social content, blogs, whitepapers en videocontent. Het is belangrijk om te begrijpen dat iemand die bedreven is in het schrijven van pakkende social content niet per se uitblinkt in het produceren van langere teksten voor blogs en whitepapers. Het creëren van content alleen al vereist verschillende expertises. Naast kwalitatieve tekst is het belangrijk dat content visueel aantrekkelijk wordt gepresenteerd (DTP) en dat er beeldmateriaal (video of fotografie) aanwezig is ter ondersteuning van het verhaal. Daarnaast moet de content perfect afgestemd zijn op het kanaal waarop het wordt gepubliceerd, zodat het organisch goed presteert, mensen bereikt en hen overtuigt om door te klikken.

Conversieoptimalisatie: Maak van bezoekers klanten

Conversieoptimalisatie heeft als doel om bezoekers van je website te transformeren in klanten. Een belangrijk onderdeel hiervan is Conversion Rate Optimization (CRO), waarbij verschillende elementen op je website worden getest en geoptimaliseerd om de conversieratio te verhogen. Voor een succesvolle uitvoering van CRO is het van essentieel belang om zowel goede tracking als voldoende verkeer (websitebezoekers) te hebben om statistische relevantie te waarborgen en snel iteraties te kunnen doorvoeren.

Om onze marketinginspanningen rendabeler te maken, is het bovendien van belang om resultaten transparant te maken. Rapportage stelt ons in staat om de prestaties van verschillende campagnes en kanalen te meten en te analyseren. Deze rapportages bieden waardevolle inzichten die ons helpen te begrijpen welke strategieën werken en welke bijgestuurd moeten worden. Door deze verkregen inzichten te benutten, kunnen we onze marketinginspanningen verder optimaliseren en streven naar groei en impact.

E-mailmarketing en automation

Daarnaast speelt e-mailmarketing een grote rol bij het genereren van conversies. Door gerichte e-mails te versturen naar potentiële klanten, kunnen we hen begeleiden gedurende de customer journey en aanzetten tot actie, zonder extra mediabudget te hoeven investeren. Het is van groot belang om de rol van e-mailmarketing in je marketingstrategie niet te onderschatten.

Marketing automation maakt gebruik van geautomatiseerde processen en workflows om op het juiste moment en via het juiste kanaal efficiënt en effectief te communiceren met potentiële klanten. Het opzetten van geautomatiseerde workflows zorgt ervoor dat jouw doelgroep de juiste e-mails ontvangt op het moment dat deze relevant voor hen zijn. Bovendien stelt het ons in staat om de resultaten van deze persoonlijke communicatie te meten, bij te sturen en verder te optimaliseren.

Digitale strategie en lead generation

Een digitale strategie bepaalt hoe de verschillende activiteiten binnen een digitale marketingomgeving met elkaar interageren. De strategie vormt een referentiekader waarmee marketinginspanningen kunnen worden geëvalueerd en geprioriteerd. Belangrijke klantspecifieke eigenschappen, zoals doelgroepen, proposities, kanalen, budget en doelstellingen, worden in de digitale strategie opgenomen. Lees hier meer over digitale strategie.

Zodra al het voorgaande is vastgesteld en geconcretiseerd, kunnen we overgaan tot lead generation. Lead generation brengt de customer journey van jouw doelgroep in kaart en bepaalt hoe we hen verder kunnen leiden richting een aankoop. Belangrijke expertises in dit proces zijn lead scoring, lead nurturing en marketing automation. Lead scoring houdt in dat potentiële klanten worden beoordeeld op basis van hun gedrag en interacties met jouw merk, zodat we gerichter kunnen inspelen op hun behoeften en hen via lead nurturing met relevante content kunnen begeleiden naar een aankoopbeslissing.

Teamuitdagingen: Streven naar groei en impact

Binnen ons multidisciplinaire digitale team bij Het Labo streven onze marketeers voortdurend naar groei en impact. Ze worden uitgedaagd om resultaten te verbeteren door innovatieve ideeën te genereren, strategieën te ontwikkelen die aansluiten bij de doelstellingen van onze klanten en oplossingen te bedenken die het verschil maken. Deze uitdagingen stimuleren onze marketeers om voortdurend te blijven leren en zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Tevens worden ze aangemoedigd om kritisch naar hun inspanningen te kijken en indien nodig aanpassingen te maken.

Verantwoordelijkheid en optimalisatie: T-shaped marketeers in actie

Bij Het Labo werken we met T-shaped marketeers, die een brede basis van kennis en vaardigheden hebben, maar zich ook specialiseren in een specifiek vakgebied. Deze T-shaped marketeers zijn verantwoordelijk voor hun expertise, maar hebben tevens het vermogen om breder mee te denken met de doelstellingen en verwachtingen van de klant, zodat ze kunnen samenwerken met andere disciplines binnen het team. Ze dragen verantwoordelijkheid voor het behalen van resultaten binnen hun expertise en streven voortdurend naar optimalisatie en groei van de algehele prestaties. Benieuwd naar ons team? Ontdek onze collega’s hier.

Samenwerken voor efficiëntie: Benutten van inzichten uit resultaten

In een multidisciplinair digitaal team is samenwerking onmisbaar voor efficiëntie en succes. Door inzichten uit resultaten te delen en te benutten, kunnen verschillende expertises samenwerken om synergie te creëren. Het delen van kennis, inzichten en ervaringen stelt het team in staat om gezamenlijk te werken aan de resultaten voor onze klanten.

Bij Het Labo geloven we dat een multidisciplinair digitaal team met diverse expertises noodzakelijk is om resultaten te behalen in de digitale marketingwereld. We streven ernaar om onze klanten hoogwaardige diensten op het gebied van digitale marketing te bieden en hen te helpen groeien en impact te realiseren. Met ons team van ervaren en gepassioneerde marketeers, zowel inhouse als in samenwerking met partners en freelancers, combineren we strategie, creativiteit en data-analyse om resultaten te behalen die het verschil maken. Samenwerking, verantwoordelijkheid en optimalisatie staan centraal in ons werk, en we zijn er trots op dat we onze klanten kunnen ondersteunen bij het behalen van hun digitale doelstellingen.

Ben je op zoek naar een multidisciplinair digitaal team dat samenwerkt voor optimale resultaten in jouw marketing? Neem zeker contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen bij het behalen van je digitale marketingdoelstellingen!

Benieuwd hoe we jouw project aan zouden pakken?

Contacteer ons vrijblijvend: Wij bespreken graag onze visie met jou!