Performance audit

Performance audit

Start sterk met onze performance audit. Analyseer relevante bronnen en kanalen, identificeer optimalisaties en hun rendement om uw prestaties te verbeteren.

Zet je eerste stap naar digitale groei!  

Benieuwd hoe jouw digitale marketing vandaag presteert en welke verbeteringen mogelijk zijn? Krijg een volledig overzicht van alle opportuniteiten en optimalisaties met de krachtige Performance audit van Het Labo.  

Brede digitale expertise

We verzamelen inzichten uit verschillende digitale expertises, om een grondige evaluatie van jouw digitale marketing te garanderen.

Transparant

Naast de resultaten van onze audit bieden we een heldere backlog met to-do’s en prioriteiten, in functie van de verwachte opbrengst per aanbeveling. 

Concrete optimalisaties

Ons auditrapport biedt niet alleen inzichten, maar ook duidelijke aanbevelingen om jouw digitale resultaten te verbeteren. 

Resultaatgericht

Wij streven naar meetbare resultaten: We begrijpen dat inspanningen horen te resulteren in inzichten of resultaten. En liefst beide!

Waarom een performance audit?

Onze Performance Audit gaat verder dan een simpele scan van de technische kant van je website. Wij bekijken de volledige digitale marketing van jouw bedrijf.

De voordelen opgesomd:

 • Verbeterde online zichtbaarheid en vindbaarheid door grondige SEO analyse.
 • Meer conversies en hogere ROI dankzij CRO analyse.
 • Verhoogde effectiviteit van betaalde advertenties door analyse.
 • Betere inzichten en meetbaarheid door tracking en dashboarding analyse.
 • Verbeterde CRM opzet en structuur voor betere afstemming tussen sales en marketing.
 • Versterkte concurrentiepositie door concurrentie en backlink analyse.
 • Gerichtere marketing door uitgebreide doelgroepanalyse en -optimalisatie.

Wat zit er in een digitale performance analyse?

Door deze analyses uit te voeren, kunnen we inzicht geven in hoe jouw website presteert en waar er mogelijkheden liggen om de prestaties te verbeteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot een betere online aanwezigheid en meer conversies voor jouw onderneming.

01. Keyword analyse

De keyword analyse is een cruciaal onderdeel van de Performance audit van Het Labo. Door middel van een grondig onderzoek van zoekwoorden en zoekvolumes wordt bepaald welke termen en woorden het meest potentieel hebben.

Vervolgens wordt er gekeken naar het potentieel om de website van de klant organisch te optimaliseren, ofwel om deze zoekwoorden betalend te ondersteunen. Het gebruik van de juiste zoekwoorden verbetert de zichtbaarheid van het merk in zoekmachines en trekt meer kwalitatief verkeer aan. Het is belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken die passen bij de doelgroep en de aangeboden producten of diensten.

Een goede keyword analyse zorgt voor een betere vindbaarheid van de website en leidt tot een hogere positie in zoekmachines, wat kan leiden tot meer verkeer en conversies.

02. Content & technische audit (SEO)

De content & technische audit van Het Labo richt zich op de inhoud en technische verbeteringen van de website.

Het optimaliseren van de website volgens SEO-richtlijnen vergroot de kans dat zoekmachines de website hoger indexeren en daardoor, voor meer verkeer zorgen. Hierbij wordt gekeken naar de inhoud, structuur en navigatie van de website, maar ook naar de technische aspecten zoals laadsnelheid en mobiele optimalisatie.

Een goede SEO audit brengt verbeterpunten in kaart die een hogere vindbaarheid van de website, een verbeterde gebruikerservaring en een hogere positie in zoekmachines tot gevolg hebben.

03. Backlink & concurrentie analyse

Bij de backlink & concurrentie analyse van Het Labo wordt de linkstructuur van de website onderzocht en in kaart gebracht.

Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van inkomende links om de autoriteit van de website te versterken en de beoordeling van zoekmachines te verbeteren. Ook wordt er gekeken naar de concurrentie om mogelijke verbeterpunten te ontdekken en deze te gebruiken om de website van de klant te optimaliseren.

Een goede backlink & concurrentie analyse zorgt voor een verbeterde positie in zoekmachines en meer verkeer naar de website.

04. CRO analyse van de website

Met de CRO analyse van Het Labo wordt onderzocht hoe de website bezoekers tot actie aanzet.

Hierbij wordt gekeken naar de gebruikerservaring, conversie en het gedrag van bezoekers op de website. Door de website te verbeteren op deze aspecten wordt de kans groter dat bezoekers worden omgezet in klanten of leads.

Een goede CRO analyse resulteert in een verbeterde gebruikerservaring, meer conversies en een hogere omzet.

05. Paid analyse trafiek kanalen

De paid analyse van Het Labo bekijkt de efficiëntie van advertenties, doelgroepen, boodschappen en kanalen om zo het rendement te verhogen.

Door te focussen op de juiste betaalde kanalen, verhogen we de kans op meer kwalitatief verkeer naar de website. Hierbij wordt gekeken naar de kost per klik, conversiepercentages en het beschikbare (media)budget.

Een goede paid analyse leidt tot meer kwalitatief verkeer, meer conversies en een betere ROI.

06. Tracking en dashboarding analyse

Bij de tracking en dashboarding analyse van Het Labo wordt er gekeken naar de meetbaarheid en inzichtelijkheid van de resultaten. Door specifieke targets en doelstellingen op te stellen, is het mogelijk om de website continu te optimaliseren en te verbeteren.

Het is van essentieel belang dat de juiste KPI’s worden gekozen en dat deze op regelmatige basis worden gemonitord. Een goed dashboard geeft inzicht in de prestaties van de website en maakt het mogelijk om snel te schakelen wanneer nodig.

Door het opvolgen en bijhouden van de resultaten, kan er snel worden ingegrepen op vlakken waar verbetering mogelijk is en kan er efficiënter worden gewerkt.

07. Analyse van de CRM

De analyse van de CRM van Het Labo richt zich op het verbeteren van de opzet, structuur en afstemming tussen sales en marketing. Een goede samenwerking tussen sales en marketing zorgt voor meer focus op de juiste leads en een efficiëntere werking.

Door deze onderdelen te optimaliseren, wordt er een hoger rendement en meer samenhang bereikt tussen de verschillende afdelingen. Het doel is om de verkoop te stimuleren door de klantbeleving te optimaliseren. Door het beter begrijpen van de klant, is het mogelijk gepersonaliseerde campagnes op te zetten, gericht naar de juiste doelgroep.

Op deze manier kan er meer omzet worden gegenereerd en wordt er een hogere ROI behaald.

Waarom onze Performance audit een verschil maakt

De Performance audit van Het Labo biedt een uitgebreide analyse van alle cruciale aspecten van uw online aanwezigheid. Met de nadruk op CRO, SEO, betaalde media, CRM en tracking & dashboarding bieden wij een holistische benadering om uw digitale marketingprestaties te verbeteren en uw bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Door onze expertise en ervaring kunnen we specifieke aanbevelingen doen en uw online aanwezigheid optimaliseren om de beste resultaten te bereiken en uw concurrentie voor te blijven.

Hulp nodig met jouw digitale marketing?

Geraak je er zelf niet wijzer uit?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat. Na het bekijken van je website koppelen we binnen de 2 werkdagen terug met een offertevoorstel voor jouw audit op maat.

  Wij komen binnen de 2 werkdagen hierop bij je terug!

  Veelgestelde vragen over onze audit    

  Wat is een Performance audit precies?

  Een Performance audit is een diepgaande analyse van jouw digitale marketingprestaties. Het Labo onderzoekt de sterke en zwakke punten van jouw online aanwezigheid en geeft concrete aanbevelingen om deze te verbeteren.

   

   

  Hoe lang duurt een Performance audit?

  De duur van een Performance audit kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van jouw website en digitale marketingkanalen. Het kan variëren van enkele dagen tot enkele weken.

   

   

  Wat gebeurt er nadat de Performance audit is voltooid?

  Na de Performance audit ontvang je een uitgebreid rapport met daarin alle bevindingen en aanbevelingen. Het Labo kan je vervolgens helpen bij de implementatie van deze aanbevelingen om ervoor te zorgen dat je jouw digitale marketingdoelen bereikt.

   

   

  Hoeveel kost een Performance audit?

  De kosten van een Performance audit kunnen variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van jouw website en digitale marketingkanalen. Neem contact op met Het Labo voor een offerte op maat.

   

   

  Wat voor soort bedrijven kunnen baat hebben bij een Performance audit?

  Elke onderneming die een website of digitale marketingkanalen heeft, kan baat hebben bij een Performance audit. Of je nu een kleine start-up bent of een groot bedrijf met meerdere vestigingen, Het Labo kan je helpen jouw digitale marketingprestaties te verbeteren.

   

   

  Wat zijn de voordelen van een Performance audit?

  Een Performance audit geeft inzicht in de prestaties van jouw digitale marketingkanalen en helpt bij het identificeren van kansen om deze te verbeteren. Dit kan resulteren in meer verkeer, hogere conversieratio’s en uiteindelijk meer omzet.

   

   

  Wat voor soort aanbevelingen kan ik verwachten na een Performance audit?

  Het rapport met aanbevelingen na een Performance audit kan variëren, afhankelijk van de bevindingen van Het Labo. Voorbeelden van aanbevelingen zijn onder andere zoekwoordoptimalisatie, technische SEO-aanpassingen, conversieoptimalisatie, betaalde advertentiestrategieën en nog veel meer.